Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter
Dessa små vårrullar av filodeg passar perfekt som plockmat på mingelfest. Fyllningen består av lagrad ost, valnötter, torkade aprikoser och kyckling stekt i kanel, ingefära och chili. Kryddiga snittar som garanterat går hem hos gästerna och även blir ett lyckat inslag på julbuffén.
Ingredienser
ca 15 st
Kyckling
1 tsk mald kanel
1 tsk mald koriander
1/2 tsk chilipulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g kyckling (små och fina filéer)
2 msk olivolja
Fyllning
1 1/2 dl valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g)
15 torkade aprikoser
3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
Filodeg
75 g smör
8 ark filodeg
Garnering
smör
2 msk sesamfrön (vita och svarta)
smörgåskrasse
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj filodeg utan ägg.Näringsvärdet är beräknat per filorulle på 15 st.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj filodeg utan ägg.Näringsvärdet är beräknat per filorulle på 15 st.
Gör så här
Tips
Filorullarna kan tillagas några timmar innan de ska ätas. Det är också helt okej att de får ligga och vänta i rumstemperatur innan servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt0.79 g
Kolhydrater15 g
Protein14 g
Kommentarer
Gjorde den vegetarisk med finstrimlad morot och spetskål, så gott!
Nea
2023-12-27Jag använde "små fina kycklingfiléer" som var precis lagom stora till en rulle
Mats
2018-01-01Mycket goda
Mats
2018-01-01