Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Dessa små vårrullar av filodeg passar perfekt som plockmat på mingelfest. Fyllningen består av lagrad ost, valnötter, torkade aprikoser och kyckling stekt i kanel, ingefära och chili. Kryddiga snittar som garanterat går hem hos gästerna och även blir ett lyckat inslag på julbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling: Blanda alla kryddor på en tallrik och vänd filéerna i kryddorna. Stek kycklingen runt om i omgångar i olivoljan i en stekpanna, 4-5 minuter. Låt kallna.
  2. Fyllning: Hacka valnötterna och aprikoserna och blanda med osten.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Filodeg: Smält smöret. Dela varje filodegsark i 2 delar. Täck dem med en fuktig handduk så att de inte torkar. Pensla ett ark i taget med smöret (spara lite till garneringen). Fördela fyllningen som en sträng i nedre delen på varje ark och lägg en filé på fyllningen. Vik in kanterna på degen och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Garnering: Pensla rullarna med resten av det smälta smöret och strö på sesamfrö.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera med lite klippt krasse.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj filodeg utan ägg.

Näringsvärdet äer beräknat per filorulle på 15 st.

Tips

Filorullarna kan tillagas några timmar innan de ska ätas. Det är också helt okej att de får ligga och vänta i rumstemperatur innan servering.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
Kyckling
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • ca 600 g kyckling (små och fina filéer)
  • 2 msk olivolja
Fyllning
  • 1 1/2 dl valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g)
  • 15 torkade aprikoser
  • 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
Filodeg
  • 75 g smör
  • 8 ark filodeg
Garnering
  • smör
  • 2 msk sesamfrön (vita och svarta)
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 938 kJ / 224 kCal