Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

7
3
Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Dessa små vårrullar av filodeg passar perfekt som plockmat på mingelfest. Fyllningen består av lagrad ost, valnötter, torkade aprikoser och kyckling stekt i kanel, ingefära och chili. Kryddiga snittar som garanterat går hem hos gästerna och även blir ett lyckat inslag på julbuffén.

Skriv ut
Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Ingredienser

ca 15 st

Kyckling

1 tsk
mald kanel
1 tsk
mald koriander
1/2 tsk
chilipulver
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
salt
1/2 tsk
grovmald svartpeppar
ca 600 g
kyckling (små och fina filéer)
2 msk
olivolja

Fyllning

1 1/2 dl
valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g)
15
torkade aprikoser
3 dl
riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g)

Filodeg

75 g
smör
8
ark filodeg

Garnering

-
smör
2 msk
sesamfrön (vita och svarta)
-
smörgåskrasse

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj filodeg utan ägg.Näringsvärdet är beräknat per filorulle på 15 st.

Gör så här

Tips

Filorullarna kan tillagas några timmar innan de ska ätas. Det är också helt okej att de får ligga och vänta i rumstemperatur innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Mats

2018-01-01

Jag använde "små fina kycklingfiléer" som var precis lagom stora till en rulle

Mats

2018-01-01

Mycket goda

Annakarin

2017-11-25

Ska precis göra dessa, och tycker det verkar jättekonstigt med HELA kycklingfiléer!? Det passar ju inte med antal portioner heller...? Jag skär kycklingen i bitar istället. :)

Näringsvärde per portion

Energi 938 KJ / 224 kCal
Fett 12 g
Salt 0.79 g
Kolhydrater 15 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept