Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syrlig rödlök

Färgsprakande syrliga rödlökar att servera till den griljerade julskinkan. Lägg upp de syrliga rödlökarna på ett fat, garnera med klippt smörgåskrasse och ställ fram bredvid skinkan på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Lägg i kallt vatten ca 15 minuter.
  2. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp.
  3. Häll av löken och låt den ligga i ättiksblandningen i minst 1 timme.
  4. Sila bort vätskan och blanda med olja och salt före servering. Servera löken till "Griljerad skinka" och garnera med krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd en mandolin för riktigt tunna skivor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • klippt smörgåskrasse till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?