Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Filodegsrullar med prästost

Krispiga filodegsrullar med prästost, torkade aprikoser och nötter som är fullkomligt ljuvliga. Smakrik och festlig plockmat som passar alla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv osten grovt med ett rivjärn. Strimla aprikoserna och grovhacka nötterna. Blanda ost, nötter och aprikoser. Krydda med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lägg ut ett ark av filodegen. Pensla med smält smör och lägg ett ark ovanpå. Skär arket i sex rektanglar, ca 13-15 cm.
  3. Lägg ca 1 msk ostblandning i ena kortänden på varje rektangel. Vik in långsidorna och pensla kortsidan med äggula och rulla ihop.
  4. Gör likadant med övriga 4 ark. Ger totalt 18 rullar (för 18 st).
  5. Stek rullarna gyllenbruna runt om i omgångar i rikligt med olja i en stekpanna, ca 1-2 minuter. Stek inte för länge, då smälter osten ut. Låt svalna något och servera.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: pensla kanterna med vatten eller mjölk istället för äggula.
Näringsvärdet är beräknat per rulle.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 200 g prästost
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 6 ark kyld filodeg
  • 1 äggula
  • 3 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 626 kJ / 150 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer