Rödbetsknäcke med aprikoser

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
4
Rödbetsknäcke med aprikoser

Baka eget fröknäcke – enkelt, gott, nyttigt och glutenfritt! Med rivna rödbetor i smeten blir brödet vackert rosa i färgen och torkade aprikoser ger det en naturlig sötma. Servera gärna knäckebrödet med färskost och smörgåskrasse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Rödbetsknäcke med aprikoser

Ingredienser

1 ugnsplåt
1   stor rödbeta (à ca 100 g)
10   torkade aprikoser (10 aprikoser motsvarar ca 60 g)
1/2 dl  linfrön (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
3 dl  solroskärnor (3 dl motsvarar ca 180 g)
1/2 dl  bovetemjöl (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk  salt
1 msk  malda psylliumfröskal
1 dl  kokande vatten
1/2 dl  rapsolja

Serveringsförslag

färskost
smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av knäckebrödet på en sats och utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Detta gör jag gärna om, passade utmärkt till päronmarmelad med valnötter och kardemumma. Lite längre tid ugnen var bra, men tänk på att inte bränna vid aprikoserna.

Camilla

2022-12-02

Så gott! Lite längre tid i ugnen behövs

Birgitta

2022-10-30

Belv jättebra, jag ersatte bovete med pofibrer, för jag hade inte bovete hemma och ingen lust att köpa enbart för detta. Hade inne brödet lite längre än vad receptet angav, blev bra.

Jenny

2022-10-29

Näringsvärde per portion

Energi8287 KJ / 1982 kCal
Fett162 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Elins fröknäcke 
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bovetelimpa med aprikoser & frön
Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga