Rödbetsknäcke med aprikoser
Baka eget fröknäcke – enkelt, gott, nyttigt och glutenfritt! Med rivna rödbetor i smeten blir brödet vackert rosa i färgen och torkade aprikoser ger det en naturlig sötma. Servera gärna knäckebrödet med färskost och smörgåskrasse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
1 ugnsplåt
1 stor rödbeta (à ca 100 g)
10 torkade aprikoser (10 aprikoser motsvarar ca 60 g)
1/2 dl linfrön (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
3 dl solroskärnor (3 dl motsvarar ca 180 g)
1/2 dl bovetemjöl (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk salt
1 msk malda psylliumfröskal
1 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Serveringsförslag
färskost
smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av knäckebrödet på en sats och utan serveringsförslag.
Energi8287 KJ / 1982 kCal
Fett162 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein50 g
Kommentarer
Detta gör jag gärna om, passade utmärkt till päronmarmelad med valnötter och kardemumma. Lite längre tid ugnen var bra, men tänk på att inte bränna vid aprikoserna.
Camilla
2022-12-02Så gott! Lite längre tid i ugnen behövs
Birgitta
2022-10-30Belv jättebra, jag ersatte bovete med pofibrer, för jag hade inte bovete hemma och ingen lust att köpa enbart för detta. Hade inne brödet lite längre än vad receptet angav, blev bra.
Jenny
2022-10-29