Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter
4.8Världens godaste

Dessa små vårrullar av filodeg passar perfekt som plockmat på mingelfest. Fyllningen består av lagrad ost, valnötter, torkade aprikoser och kyckling stekt i kanel, ingefära och chili. Kryddiga snittar som garanterat går hem hos gästerna och även blir ett lyckat inslag på julbuffén.

Ingredienser
ca 15 st
Kyckling
1 tsk mald kanel
1 tsk mald koriander
1/2 tsk chilipulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g kyckling (små och fina filéer)
2 msk olivolja
Fyllning
1 1/2 dl valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g)
15 torkade aprikoser
3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
Filodeg
75 g smör
8 ark filodeg
Garnering
smör
2 msk sesamfrön (vita och svarta)
smörgåskrasse
Gör så här
00:04:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per filorulle på 15 st.
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt0.79 g
Kolhydrater15 g
Protein14 g
Kommentarer
4 stGjorde den vegetarisk med finstrimlad morot och spetskål, så gott!
Nea
Jag använde "små fina kycklingfiléer" som var precis lagom stora till en rulle
Mats
Mycket goda
Mats
Ska precis göra dessa, och tycker det verkar jättekonstigt med HELA kycklingfiléer!? Det passar ju inte med antal portioner heller...? Jag skär kycklingen i bitar istället. :)
Annakarin