Tapenadecigarr med getostdipp

6
1
Tapenadecigarr med getostdipp

Imponera på vännerna genom att tillaga det här avancerade tilltugget. Du fördelar mumsig tapenade på filodegsplattor och rullar ihop dem till fräcka cigarrer. Efter de har gräddats i ugnen är de redo att doppas i en salig getostdipp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Tapenadecigarr med getostdipp

Ingredienser

4 portioner
6 plattor filodeg
1 äggvita
6 msk tapenad

Dipp

100 g getost (chèvre)
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande honung

För alla

Innehåller ägg, gulten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Anna

2014-06-21

Gjorde dippen för att doppa knäckebröd i. Använde turkisk yoghurt istället, men ingen bra idé att mixa. Det blir dressing snarare än dipp då. Bättre att gaffelmosa osten och röra i yoghurt. Tog snäppet mindre yoghurt när jag gjorde så.

Näringsvärde per portion

Energi 1780 KJ / 420 kCal
Fett 21 g
Kolhydrater 47 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept