Tapenadecigarr med getostdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadecigarr med getostdipp

Imponera på vännerna genom att tillaga det här avancerade tilltugget. Du fördelar mumsig tapenade på filodegsplattor och rullar ihop dem till fräcka cigarrer. Efter de har gräddats i ugnen är de redo att doppas i en salig getostdipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vik upp en filodegplatta i taget (de torkar snabbt). Vispa upp äggvitan lätt och pensla plattan. Vik den tredubbelt från kortsidan. Lägg ca 1 msk tapenade i en sträng på diagonalen. Pensla den bortre ändan med lite äggvita. Rulla ihop på diagonalen och tvinna ändarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör likadant med nästa.
  3. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i 2 bitar.
  4. Dipp: Bryt ner osten i matberedare/mixer. Häll i crème fraiche och honung. Mixa. Smaka av med salt och peppar. Dippen går bra att göra i förväg och ställa kallt till servering.

För alla

Innehåller ägg, gulten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 plattor filodeg
  • 1 äggvita
  • 6 msk tapenad
Dipp
  • 100 g getost (chèvre)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1780 kJ / 420 kCal