Tapenadecigarr med getostdipp
Imponera på vännerna genom att tillaga det här avancerade tilltugget. Du fördelar mumsig tapenade på filodegsplattor och rullar ihop dem till fräcka cigarrer. Efter de har gräddats i ugnen är de redo att doppas i en salig getostdipp.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
6 plattor filodeg
1 äggvita
6 msk tapenad
Dipp
100 g getost (chèvre)
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1780 KJ / 420 kCal
Fett21 g
Kolhydrater47 g
Protein14 g
Kommentar
Gjorde dippen för att doppa knäckebröd i. Använde turkisk yoghurt istället, men ingen bra idé att mixa. Det blir dressing snarare än dipp då. Bättre att gaffelmosa osten och röra i yoghurt. Tog snäppet mindre yoghurt när jag gjorde så.
Anna
2014-06-21