Getostrullar med aprikos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Getostrullar med aprikos

Dessa snabba getostrullar med aprikos passar både till förrätt och på ostbrickan. Filodegen fyller du med aprikosmarmelad samt en ostkräm av ägg, getost och oregano före du rullar ihop degen och gräddar i ugnen. Servera de mumsiga rullarna och njut.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Lägg ett ark filodeg på bakplåtspapper och pensla med smör. Lägg över ett ark, pensla igen. Dela i 12 rektanglar (ca 10 x 7 cm, för 12 st).
  3. Blanda kantfri smulad getost med uppvispat ägg och hackad oregano. Lägg 1/2 msk ostkräm och 1/2 tsk aprikosmarmelad i ena kortänden. Vik in långsidorna så att de täcker fyllningen. Rulla ihop. Pensla skarven med vatten.
  4. Lägg rullarna med skarven ner på bakpappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg. Grädda ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 50 g smör
  • filodeg
  • 100 g kantfri smulad getost
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk hackad oregano
  • 1/2 tsk aprikosmarmelad per rulle
Lägg till i inköpslistan