Getostrullar med aprikos

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
1
Getostrullar med aprikos

Dessa snabba getostrullar med aprikos passar både till förrätt och på ostbrickan. Filodegen fyller du med aprikosmarmelad samt en ostkräm av ägg, getost och oregano före du rullar ihop degen och gräddar i ugnen. Servera de mumsiga rullarna och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Getostrullar med aprikos

Ingredienser

12 st
50 g  smör
filodeg
100 g  kantfri smulad getost
1   uppvispat ägg
1 msk  hackad oregano
1/2 tsk  aprikosmarmelad per rulle

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Är det 2 ägg? Ett för ostblandningen och ett till pensling eller? Förstår inte riktigt vikningen. Ska man inte vika in kortsidan och sen rulla på längden?

Ulrika

2024-02-06

Hej Ulrika! Ja det var inte så lätt att förstå varken äggmängd eller vikning. Vi har nu försökt förtydliga receptet. Lycka till med rullarna. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-02-09

Testa liknande recept

Kantarellsnittar med chèvre
Betyg 3 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulbetssallad med getost på salladsblad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Snittar med festliga toppings
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga