En god och mustig gryta kan pigga upp under de murriga höstkvällarna. Testa att göra en gryta på oxfilé, skinka, schalottenlök och svamp. Servera grytan varm tillsammans med potatis och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfri margarin eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elvir
2020-04-03Hej, fint recept, jag uteslöt kanelen muskutnöten och nejlikan, tycker inte de passar in. Använde också paprika och morötter så grytan fick lite mer smak. Stort tack för receptet
Natalie
2019-12-16Älskar det här receptet! Kryddningen är väl en smakfråga. Jag ökar kryddmängden istället och älskar den mustiga, juliga smaken. Jag använder högrev, som får koka på en halv flaska rödvin i 2,5 timmar.
Redaktionen ICAse
2019-12-16Hej Natalie! Vad kul att höra att du gillar grytan och tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Johan
2018-05-27För kryddstark. Hade räckt med halva mängen kryddor. Detta är iofs första gången jag lagar mat med nejlika, vet inte om jag ens tycker att den passade in.