Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chèvregratinerad potatis

Ett festligt alternativ på hur du kan tillaga din potatis. Chèvregratinerad potatis smakar underbart och passar utmärkt in på nyårsmiddagen eller födelsedagsmiddagen. Servera den gratinerade potatisen tillsammans med en god köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisarna. Stick med en gaffel i dem, så att de inte spricker i skalet. Lägg potatisarna på ett galler i ugnens nedre del och baka dem i ca 60 minuter, tills de är mjuka.
  3. Grovmosa osten och tillsätt crème fraiche. Smaksätt med lite salt och peppar.
  4. Dela potatisarna och gröp ut det mesta av varje halva. Blanda potatismoset med getostkrämen. Fyll de urgröpta skalhalvorna med potatisblandningen (så här långt kan potatisen förberedas).
  5. Höj ugnsvärmen till 250°C och gratinera högt upp i ugnen, 8-10 minuter, tills potatisen fått fin färg.
  6. Servera gärna tillsammans med Filégryta med lök och svamp.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Byt ut chèvre mot valfri laktosfri ost alternativt en lagrad hårdost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 bakpotatisar
  • 250 g chèvre (fransk getost)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Läs mer om näringsvärden