Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fikon- och amarettotoppar

Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skaften på fikonen. Dela dem på mitten.
  2. Lägg fikon, smör, mandelmassa, amaretto och ströbröd i en matberedare.
  3. Kör till en slät massa och forma toppar av smeten.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Doppa topparna i chokladen och låt dem torka på ett bakpapper.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd mjölkfritt ströbröd. Välj ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 200 g torkade fikon
  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl Amarettolikör
  • 2 dl ströbröd
  • 300 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden