Fikon- och amarettotoppar

Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
35 st
200 g torkade fikon
50 g smör
150 g mandelmassa
1/2 dl amarettolikör
2 dl ströbröd
300 g mörk choklad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd mjölkfritt ströbröd. Välj ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi420 KJ / 100 kCal
Fett4 g
Kommentarer
Så goda och enkla att göra!
Fredrik
2019-12-10Jättegoda, jättelätta att göra! Mums!
Lotta
2009-12-19