Fikon- och amarettotoppar

13
2
Fikon- och amarettotoppar

Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fikon- och amarettotoppar

Ingredienser

35 st
200 g torkade fikon
50 g smör
150 g mandelmassa
1/2 dl amarettolikör
2 dl ströbröd
300 g mörk choklad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd mjölkfritt ströbröd. Välj ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Fredrik

2019-12-10

Så goda och enkla att göra!

Lotta

2009-12-19

Jättegoda, jättelätta att göra! Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 420 KJ / 100 kCal
Fett 4 g
Läs mer om näringsvärden