Fikon- och amarettotoppar
Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
35 st
200 g torkade fikon
50 g smör
150 g mandelmassa
1/2 dl amarettolikör
2 dl ströbröd
300 g mörk choklad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd mjölkfritt ströbröd. Välj ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.
Gör så här
Tips
Vill du göra egen mandelmassa till ditt julgodis? Spana in det här receptet på hemgjord mandelmassa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi420 KJ / 100 kCal
Fett4 g
Kommentarer
Så goda och enkla att göra!
Fredrik
2019-12-10Jättegoda, jättelätta att göra! Mums!
Lotta
2009-12-19