Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Enklaste mandeltårtan

Ett fiffigt recept på enklaste mandeltårtan av mandelmassa, mörk smält choklad, grädde och bär som hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär. Enkel, men utsökt tårta!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Grovriv mandelmassa och fördela raspet jämnt som en sammanhängande rundel, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), på en bakpappersklädd plåt. Grädda i övre delen av ugnen  4–5 minuter, tills ytan får lite färg. Låt svalna och flytta bottnen försiktigt till ett uppläggningsfat.
  3. Ringla över smält mörk choklad. Vispa grädde och lägg på. Garnera med färska bär samt chokladfigurer (se Tips nedan).

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot sojaeller havrebaserad gräddersättning. Välj ren mörk choklad av god kvalitet.

Tips

Gör chokladfigurer!
Fyll 75 g smält mörk choklad (för 8 bitar) i en plastpåse. Klipp av ena hörnet och ringla chokladen på bakplåtspapper. Låt stelna.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 50 g smält mörk choklad
  • ca 3 1/2 dl grädde
  • 1 l färska bär t ex hallon/blåbär, jordgubbar och röda vinbär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?