Skotsk vinterkaka

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Skotsk vinterkaka

Den här skotska vinterkakan kräver omtanke och tid, men när den är klar att servera är den himmelskt god! Kardemumma, whisky, fikon och dadlar är bara ett urval av alla magnifikt goda ingredienser i kakan.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Skotsk vinterkaka

Ingredienser

12 portioner
5   torkade fikon
5   torkade dadlar
8   torkade aprikoser
1/2 dl  korinter (eller russin)
1 dl  sötmandel
1 dl  valnötter
1 dl  apelsinmarmelad (gärna skotsk)
2 dl  riven mandelmassa (2 dl motsvarar ca 100 g)
smör och ströbröd till formen
1 1/2 dl  strösocker
200 g  rumsvarmt smör
3   ägg
1 dl  vispgrädde
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  malen kardemumma
1 1/2 dl  whisky
1 dl  likör med citrussmak (t ex Cointreau, Grand Marnier eller annan citruslikör)
vaniljglass och aprikosmarmelad till servering

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Superlyxig och härligt julig. Inte ofta man bakar något med så här många ingredienser!

Disa

2010-03-21

Testa liknande recept

Chokladdoppade dadlar med valnötter
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julkaka med frukt och nötter
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vita fikonbollar
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fikon- och amarettotoppar
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga