Skotsk vinterkaka
Den här skotska vinterkakan kräver omtanke och tid, men när den är klar att servera är den himmelskt god! Kardemumma, whisky, fikon och dadlar är bara ett urval av alla magnifikt goda ingredienser i kakan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
12 portioner
5 torkade fikon
5 torkade dadlar
8 torkade aprikoser
1/2 dl korinter (eller russin)
1 dl sötmandel
1 dl valnötter
1 dl apelsinmarmelad (gärna skotsk)
2 dl riven mandelmassa (2 dl motsvarar ca 100 g)
smör och ströbröd till formen
1 1/2 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl whisky
1 dl likör med citrussmak (t ex Cointreau, Grand Marnier eller annan citruslikör)
vaniljglass och aprikosmarmelad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Superlyxig och härligt julig. Inte ofta man bakar något med så här många ingredienser!
Disa
2010-03-21