Fikon- och amarettotoppar

Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fikon- och amarettotoppar

Fikon, smör, ströbröd, amaretto och mandelmassa mixas ihop i en matberedare för att sen formas till toppar och doppas i choklad. Dessa fikon- och amarettotoppar är utsökt hembakat godis som tack vare fikonen och mandelmassan får ljuvliga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fikon- och amarettotoppar

Ingredienser

35 st
200 g torkade fikon
50 g smör
150 g mandelmassa
1/2 dl amarettolikör
2 dl ströbröd
300 g mörk choklad

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så goda och enkla att göra!

    Fredrik

  • Jättegoda, jättelätta att göra! Mums!

    Lotta

Näringsvärde per st

Energi420 KJ / 100 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

  • Vita fikonbollar
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julkaka med frukt och nötter
    Betyg 4.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Fyllda dadlar
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig julkaka
    Betyg 2.9 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glöggjulgodis
    Betyg 2.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad