Chokladdoppade dadlar med valnötter

16
2
Chokladdoppade dadlar med valnötter

De här gudomligt söta bakelserna är en salig kombination av mjuka dadlar, knapriga valnötter och fyllig mandelmassa som mixats med likör. Pricken över i är att de doppas i underbar mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Chokladdoppade dadlar med valnötter

Ingredienser

30 st
15 dadlar
100 g mandelmassa
2 1/2 msk rom, sherry eller valfri likör
30 valnötter
75 g mörk choklad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Cina

2020-12-23

Fantastiskt goda!!!

Gerd

2015-04-02

Jag skulle önska recept för oss diabetiker också. Ser att laktos och glutenallergiker har mycket att välja på. Gäller även i butikerna.