Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladdoppade dadlar med valnötter

De här gudomligt söta bakelserna är en salig kombination av mjuka dadlar, knapriga valnötter och fyllig mandelmassa som mixats med likör. Pricken över i är att de doppas i underbar mörk choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje dadel på längden och ta bort kärnan. Lägg mandelmassan i en bunke, tillsätt rom, sherry eller valfri likör och blanda väl.
  2. Forma små avlånga kulor av mandelmassan och lägg i hålen på varje dadelhalva. Tryck fast en valnöt på toppen.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa ena halvan av dadeln. Håll gärna lite lätt med ett finger på valnöten så att den inte faller av. Lägg dadlarna på ett galler med bakplåtspapper under och låt stelna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 15 dadlar
  • 100 g mandelmassa
  • 2 1/2 msk rom, sherry eller valfri likör
  • 30 valnötter
  • 75 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan