Chokladdoppade dadlar med valnötter

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
2
Chokladdoppade dadlar med valnötter

De här gudomligt söta bakelserna är en salig kombination av mjuka dadlar, knapriga valnötter och fyllig mandelmassa som mixats med likör. Pricken över i är att de doppas i underbar mörk choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Chokladdoppade dadlar med valnötter

Ingredienser

30 st
15   dadlar
100 g  mandelmassa
2 1/2 msk  rom, sherry eller valfri likör
30   valnötter
75 g  mörk choklad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt goda!!!

Cina

2020-12-23

Jag skulle önska recept för oss diabetiker också. Ser att laktos och glutenallergiker har mycket att välja på. Gäller även i butikerna.

Gerd

2015-04-02

Testa liknande recept

Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skotsk vinterkaka
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron med lingon- och mandeltäcke
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bröd med dadlar och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosbollar med lime
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladbiskvier
Betyg 3.8 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga