Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fikongott

Fikongott, ett sött och krispigt tilltugg med frukter, havregryn och müsli som kan liknas vid en energibar. Dessa goda kakor av fikon ger du ett ljuvligt täcke av smält choklad som fulländar bakverket.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp bort stjälkarna på torkade fikon. Skär i bitar och mixa med kakao utrört i vatten.
  2. Mixa i müsli och torkade aprikoser. Tillsätt ev rapsolja.
  3. Vänd ner havregryn och ytterligare hackade fikon alternativt russin.
  4. Kavla ut massan mellan 2 bakplåtspapper. Smält mörk choklad och bred ut över. Låt stelna och skär upp bitar med en vass kniv.
  5. Förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 250 g torkade fikon
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 3 dl müsli
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl havregryn
  • 50 g hackade fikon
  • 250 g mörk choklad (mjölkproteinfri för vegansk)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?