Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Älskade italienska salladen caprese som macka, fast med färska fikon i stället för tomater som sällskap till den krämiga mozzarellan. Sältan från lufttorkad skinka bryter av fint mot den söta frukten – rena lyxmackan!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
1   baguette
2 msk  olivolja
4   skivor lufttorkad skinka
1/2   påse rucola (à ca 32 g)
2   buffelmozzarella (à 125 g)
4   färska fikon
1/2   kruka basilika
2 msk  hackade pistagenötter
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg, om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mozzarella eller ersätt den med t ex laktosfri salladsost. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mozzarellan med mjölkfritt alternativ, t ex tofu. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Förstärk fikonsötman med några droppar honung eller balsamicocrème. Välj taleggio, chèvre eller pecorino i stället för mozzarella för mer smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

God 😊

Ingela

2023-06-14

Näringsvärde per portion

Energi1592 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt3.26 g
Kolhydrater39 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga