Fikon-caprese med lufttorkad skinka
Älskade italienska salladen caprese som macka, fast med färska fikon i stället för tomater som sällskap till den krämiga mozzarellan. Sältan från lufttorkad skinka bryter av fint mot den söta frukten – rena lyxmackan!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 baguette
2 msk olivolja
4 skivor lufttorkad skinka
1/2 påse rucola (à ca 32 g)
2 buffelmozzarella (à 125 g)
4 färska fikon
1/2 kruka basilika
2 msk hackade pistagenötter
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1592 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt3.26 g
Kolhydrater39 g
Protein16 g
Kommentar
God 😊
Ingela
2023-06-14