Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Älskade italienska salladen caprese som macka, fast med färska fikon i stället för tomater som sällskap till den krämiga mozzarellan. Sältan från lufttorkad skinka bryter av fint mot den söta frukten – rena lyxmackan!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
1   baguette
2 msk  olivolja
4   skivor lufttorkad skinka
1/2   påse rucola (à ca 32 g)
2   buffelmozzarella (à 125 g)
4   färska fikon
1/2   kruka basilika
2 msk  hackade pistagenötter
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg, om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mozzarella eller ersätt den med t ex laktosfri salladsost. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mozzarellan med mjölkfritt alternativ, t ex tofu. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Förstärk fikonsötman med några droppar honung eller balsamicocrème. Välj taleggio, chèvre eller pecorino i stället för mozzarella för mer smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

God 😊

Ingela

2023-06-14

Näringsvärde per portion

Energi1592 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt3.26 g
Kolhydrater39 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga