Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter

Ugnsbakade svartrötter serveras med välsmakande chorizo. Lägg till fikon, pistagenötter och en ljuvlig sås av gräddfil, balsamvinäger och parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skölj och skala svartrötterna. Skär dem i 5-10 cm långa stavar. Lägg dem i en bunke, tillsätt olivolja, salt och peppar och blanda om. Lägg svartrötterna på en plåt och sätt in den mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  3. Blanda gräddfil med riven parmesan och balsamvinäger.
  4. Stek chorizon enligt förpackningens anvisning.
  5. Skär fikonen i klyftor.
  6. Servera chorizon, med svartrötter, parmesansås, fikon, pistagenötter och bröd.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för gräddfil. Välj sojapålägg med lämplig smak istället för parmesan.

Tips

Ha handskar på när du skalar svartrötter! Då slipper du klistriga fingrar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg svartrötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 chorizo
  • 4 färska fikon
  • 1/2 dl pistagenötter
Lägg till i inköpslistan