Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter

Ugnsbakade svartrötter serveras med välsmakande chorizo. Lägg till fikon, pistagenötter och en ljuvlig sås av gräddfil, balsamvinäger och parmesanost.

Ingredienser
4 portioner
1 kg svartrötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl gräddfil
1/2 dl riven parmesan
1 msk balsamvinäger
4 chorizo
4 färska fikon
1/2 dl pistagenötter
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för gräddfil. Välj sojapålägg med lämplig smak istället för parmesan.
Gör så här
Tips
Ha handskar på när du skalar svartrötter! Då slipper du klistriga fingrar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer