Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Älskade italienska salladen caprese som macka, fast med färska fikon i stället för tomater som sällskap till den krämiga mozzarellan. Sältan från lufttorkad skinka bryter av fint mot den söta frukten – rena lyxmackan!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Fikon-caprese med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
1 baguette
2 msk olivolja
4 skivor lufttorkad skinka
1/2 påse rucola (à ca 32 g)
2 buffelmozzarella (à 125 g)
4 färska fikon
1/2 kruka basilika
2 msk hackade pistagenötter
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God 😊

    Ingela

Näringsvärde per portion

Energi1592 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt3.26 g
Kolhydrater39 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Bars med nötter och torkad frukt
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med getoströra & fikon
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad