Spaghetti med linsbolognese
Spaghetti med linsbolognese är en klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika vegobolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.
Ingredienser
6 portioner
Bolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 200 g rotselleri
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 förp hela skalade burktomater (à 390 g)
1 1/2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
5 dl vatten
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
Pasta
6 port spaghetti (gärna fullkorn)
Sallad
1 rödlök
3 tomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 448 kCal
Fett6.4 g
Salt3.1 g
Kolhydrater73.6 g
Protein17.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
John
2024-11-25Jättesmarrigt! ☺️ La också till chiliflakes, tack för tipset! Hade ingen rotselleri men det gick bra ändå. La till några skedar ayvar relish stark för smakens skull, blev bra 👌
Maria
2024-11-11Absolut en hit OM man lägger till chiliflakes
Anders
2024-11-04