Spaghetti med linsbolognese är en klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika vegobolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Oskar
2023-01-08VARNING! Detta recept har en bugg i sig - dom två paketen ”hela skalade tomater” läggs till i inköpslistan som ”2 tomater”. Tog mig alldeles för många gånger innan jag insåg att det är fel på appen och inte jag som är slarvig. Har felanmälan till Ica men vet inte hur lång tid det tar innan det fixas (felet syns först när man ska bocka av och inte i förhandsvisningen).
Jenny
2022-10-23Gjorde detta underbara recept. Bytte ut rosmarin mot basilika istället. Fick tips nedan att man kunde koka allt utom linser, sen ta ut lagerblad och mixa och sedan tillsätta linser. Detta gjorde jag och wow så gott det blev! Sonen åt 2 portioner och klagade inte en gång på att de va grönsaker i! Win win!😂😄🙏
Therese
2022-08-17Jättegott och känns nyttigare än kött-alternativ. Det här kommer bli min standard här hemma.