Spaghetti med linsbolognese är en klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika vegobolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och det blev 6 enorma portioner, hade nog kunnat räcka till 7-8. Men hade nog velat ha i lite mer kryddor, och ska testa att mixa som vissa andra har tipsat om nästa gång!
Cornelia
2023-08-22La till lite rödvin vilket lyfte och fördjupade smaken.
Lena
2023-05-06Väldigt gott. Den gick hem. Gjorde lite förändringar i smakerna. Kan rekommendera att låta såsen gå ca 1 timme så att smakerna sätter sig och när såsen fått "djupet" och känns färdig så tillsätt därefter linserna och koka tills de fått rätt konsistens.
Yvonne
2023-03-30