Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

En enkel vegopasta passar perfekt in i veckomenyn. Medan pastan kokar finns det tid att förbereda den krämiga pastasåsen beståendes av kronärtskockor, paprika, vitlök och pesto. Toppa såsen med persilja, hackade nötter, salladsärtor och sist men inte minst ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
390 g kronärtskocksbottnar
1/2 kruka persilja
2 röda paprikor
1 dl rostade hasselnötter
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
130 g paprikapesto
2 dl vispgrädde
salt
peppar
4 port färsk pasta (gärna fettucine)
150 g salladsärtor
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3257 KJ / 778 kCal
Fett49 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillade kronärtskocksbottnar
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen pastasallad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbsallad (Salada de Carangue)
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bucatini med skocka och körvel
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga