Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

4
0 Klimatsmart
Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

En enkel vegopasta passar perfekt in i veckomenyn. Medan pastan kokar finns det tid att förbereda den krämiga pastasåsen beståendes av kronärtskockor, paprika, vitlök och pesto. Toppa såsen med persilja, hackade nötter, salladsärtor och sist men inte minst ruccola!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
390 g
kronärtskocksbottnar
1/2
kruka persilja
2
röda paprikor
1 dl
rostade hasselnötter
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
130 g
paprikapesto
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
4
port färsk pasta (gärna fettucine)
150 g
salladsärtor
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3257 KJ / 778 kCal
Fett 49 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept