Fettuccine med kronärtskockor och hasselnötter
En enkel vegopasta passar perfekt in i veckomenyn. Medan pastan kokar finns det tid att förbereda den krämiga pastasåsen beståendes av kronärtskockor, paprika, vitlök och pesto. Toppa såsen med persilja, hackade nötter, salladsärtor och sist men inte minst ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019
Ingredienser
4 portioner
390 g kronärtskocksbottnar
1/2 kruka persilja
2 röda paprikor
1 dl rostade hasselnötter
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
130 g paprikapesto
2 dl vispgrädde
salt
peppar
4 port färsk pasta (gärna fettucine)
150 g salladsärtor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3257 KJ / 778 kCal
Fett49 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer