Fetaostpaj med kycklingfärs och tomatsallad

En rätt som med fördel kan tillagas några dagar innan den ska ätas, då pajen brukar bli godare efter någon dag i kylskåpet då den dragit till sig ordentligt. Denna smaksätts med fetaost, kyckling, oregano och basilika. Mumsigt värre.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Ingredienser
4 portioner
1 förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
1/2 rödlök
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano eller basilika
salt
peppar
4 ägg
3 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
1 dl riven ost
1/2 förp fetaost (à 150 g)
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2970 KJ / 712 kCal
Fett41 g
Salt3.4 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde dubbel sats i långpanna. Gjorde egen glutenfri pajdeg. Jag bytte mjölken mot 2dl grädde, 2dl Crème fraiche och 2dl Crème fraiche paprika och chili. Och minskade till 2tsk paprikapulver. Och så tog jag bara 4st ägg. Det blev uppskattatt av många, och de frågade efter receptet.
Emma
2025-08-10Enkelt recept och det blev supergott! Vi la till bara broccoli och lagade 8 portioner (det blir 2 pajer). Lagom med fetaost och paprikapulver är viktigt för smaken.
Ilias
2025-06-16Jag håller inte med andra kommentarer om att konsistensen är konstig, jag tyckte det var gott. Valde att krydda med salt, peppar, paprikakrydda, chili och spiskummin då tidigare sagt att det var smaklöst. Blev väldigt gott! Rekommenderas.
Stephanie
2022-05-04