Preppa för veckans måltider! Månadens meny är inspirerad av smaker från sydeuropa och bjuder bland annat på kryddig paella, värmande minestronesoppa och harissa-rostad blomkål. Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar! Meny för 4 personer SÖNDAG Kyckling med majssalsa och risonisallad MÅNDAG Paella med kyckling och majs TISDAG Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör ONSDAG Minestrone med risoni och kyckling Förbered det här Majssalsa med oregano Majssalsa med oregano 6 portioner av receptet som du hittar här. Örtmarinerad kycklinglårfilé Örtmarinerad kycklinglårfilé 8 portioner av receptet som du hittar här. Risonisallad med sojabönor och mynta Risonisallad med sojabönor och mynta 6 portioner av receptet som du hittar här. Harissa-rostad blomkål med mandel Harissa-rostad blomkål med mandel 6 portioner av receptet som du hittar här. Laga det här Söndag Söndag Kyckling med majssalsa och risonisallad till 4 personer REDAN FÄRDIGT ½ sats örtmarinerad kycklinglårfilé ⅔ sats risonisallad med sojabönor ⅓ sats harissa-rostad blomkål med mandel ½ sats majssalsa med oregano GÖR SÅ HÄR 1. Servera den örtmarinerade kycklinglårfilén med risonin, majssalsan och blomkålen. Måndag Måndag Paella med kyckling och majs till 4 personer REDAN FÄRDIGT ¼ sats örtmarinerad kycklinglårfilé ⅓ sats majssalsa med oregano TILLSÄTT 3 dl paellaris eller risottoris 1 påse saffran ½ g 4 msk tomatpuré 2 msk konc kycklingfond 1 kruka persilja 4 msk olivolja salt svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Värm 2 msk olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och stek tills riset börjar bli lite genomskinliga. Tillsätt saffran och tomatpurén och stek någon minut till. 2. Häll på fond och 6 dl vatten, låt koka på låg värme under lock i 20 minuter, håll koll så det inte bränner fast i botten. 3. Skär kycklingen i bitar och stek i resten av oljan i en stekpanna tillsammans med majssalsan tills det är varmt. 4. Hacka persiljan. Blanda ner kycklingen och majsen i riset och smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja vid servering. Tisdag Tisdag Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör till 4 personer REDAN FÄRDIGT ½ sats harissa-rostad blomkål med mandel ⅓ sats majssalsa med oregano TILLSÄTT 4 dl matyoghurt (10%) 2 fetaost á 150 g 50 g smör 2 msk kapris bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Värm blomkålen och majssalsan tillsammans i ugnen på 200°C 5 minuter. 2. Mixa fetaosten med 1 dl av yoghurten till en slät kräm. Rör i resten av yoghurten. 3. Bryn smöret i en liten kastrull. Ta av från värmen och rör i kaprisen. 4. Lägg fetayoghurten på ett serveringsfat eller på tallrikar. Toppa med den rostade blomkålen och majsen, ringla över kaprissmöret och servera med bröd. Onsdag Onsdag Minestrone med risoni och kyckling till 4 personer REDAN FÄRDIGT ¼ sats örtmarinerad kycklinglårfilé ⅓ sats risonisallad med sojabönor TILLSÄTT 1 gul lök 300 g tomat 2 msk konc grönsaksfond 1 kruka basilika 1 dl riven parmesan 2 msk olivolja salt svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Stek i 2 msk olja i en stor kastrull tills den mjuknar. 2. Skär tomaten och kycklingen i mindre bitar och tillsätt. Stek tills tomaterna mjuknat och tillsätt fond och 6 dl vatten. Låt koka upp och tillsätt risonisalladen. 3. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med parmesan och basilikablad.