Hoppa till sidans innehåll

Preppa för veckans måltider! Månadens meny är inspirerad av smaker från sydeuropa och bjuder bland annat på kryddig paella, värmande minestronesoppa och harissa-rostad blomkål.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Kyckling med majssalsa och risonisallad

MÅNDAG
Paella med kyckling och majs

TISDAG
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

ONSDAG
Minestrone med risoni och kyckling

Förbered det här

  • Majssalsa med oregano

    Majssalsa med oregano

    6 portioner av receptet som du hittar här.

  • Örtmarinerad kycklinglårfilé

    Örtmarinerad kycklinglårfilé

    8 portioner av receptet som du hittar här.

  • Risonisallad med sojabönor och mynta

    Risonisallad med sojabönor och mynta

    6 portioner av receptet som du hittar här.

  • Harissa-rostad blomkål med mandel

    Harissa-rostad blomkål med mandel

    6 portioner av receptet som du hittar här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Kyckling med majssalsa och risonisallad till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats örtmarinerad kycklinglårfilé
    ⅔ sats risonisallad med sojabönor
    ⅓ sats harissa-rostad blomkål med mandel
    ½ sats majssalsa med oregano

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera den örtmarinerade kycklinglårfilén med risonin, majssalsan och blomkålen.

  • Måndag

    Måndag

    Paella med kyckling och majs till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats örtmarinerad kycklinglårfilé
    ⅓ sats majssalsa med oregano
    TILLSÄTT
    3 dl paellaris eller risottoris
    1 påse saffran ½ g
    4 msk tomatpuré
    2 msk konc kycklingfond
    1 kruka persilja
    4 msk olivolja
    salt
    svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Värm 2 msk olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och stek tills riset börjar bli lite genomskinliga. Tillsätt saffran och tomatpurén och stek någon minut till.
    2. Häll på fond och 6 dl vatten, låt koka på låg värme under lock i 20 minuter, håll koll så det inte bränner fast i botten.
    3. Skär kycklingen i bitar och stek i resten av oljan i en stekpanna tillsammans med majssalsan tills det är varmt.
    4. Hacka persiljan. Blanda ner kycklingen och majsen i riset och smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja vid servering.

  • Tisdag

    Tisdag

    Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats harissa-rostad blomkål med mandel
    ⅓ sats majssalsa med oregano
    TILLSÄTT
    4 dl matyoghurt (10%)
    2 fetaost á 150 g
    50 g smör
    2 msk kapris
    bröd till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Värm blomkålen och majssalsan tillsammans i ugnen på 200°C 5 minuter.
    2. Mixa fetaosten med 1 dl av yoghurten till en slät kräm. Rör i resten av yoghurten.
    3. Bryn smöret i en liten kastrull. Ta av från värmen och rör i kaprisen.
    4. Lägg fetayoghurten på ett serveringsfat eller på tallrikar. Toppa med den rostade blomkålen och majsen, ringla över kaprissmöret och servera med bröd.

  • Onsdag

    Onsdag

    Minestrone med risoni och kyckling till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats örtmarinerad kycklinglårfilé
    ⅓ sats risonisallad med sojabönor
    TILLSÄTT
    1 gul lök
    300 g tomat
    2 msk konc grönsaksfond
    1 kruka basilika
    1 dl riven parmesan
    2 msk olivolja
    salt
    svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka löken. Stek i 2 msk olja i en stor kastrull tills den mjuknar.
    2. Skär tomaten och kycklingen i mindre bitar och tillsätt. Stek tills tomaterna mjuknat och tillsätt fond och 6 dl vatten. Låt koka upp och tillsätt risonisalladen.
    3. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med parmesan och basilikablad.