Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Servera krämig yoghurt med fetaost tillsammans med het harissa-rostad blomkål och en örtig majssalsa med oregano till middag. Avsluta med att ringla över brynt smör smaksatt med kapris och servera med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar

Majssalsa

1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano

Fetaostkräm

4 dl matyoghurt
2 förp fetaost (à 150 g)

Kaprissmör

50 g smör
2 msk kapris

Till servering

bröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ett fulländat mästerverk

    Jessica

  • Perfektion på en tallrik!

    Timothy

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi3048 KJ / 728 kCal
Fett55 g
Salt4.5 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Harissa-rostad blomkål med mandel
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade grönsaker med fetaost
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad