Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Ingredienser

4 portioner
4   bifftomater
1 dl  urkärnade kalamataoliver
1   vitlöksklyfta
1   citron
1   förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g  fetaost
2 msk  hackad persilja
2   äggulor
salt och svartpeppar
390 g  pastasås (gärna tomat och vitlök)

Till servering

sallad och lantbröd

För alla

Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri. byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Använd gärna innehållet från tomaterna i en sallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Har jag förstått rätt att man inte ska använda det man gröper ur tomaterna alls?

Yasmin

2023-10-11

Hej Yasmin! Tack för din fråga! Det man gröper ur används inte i själva rätten, men gärna i en sallad som serveras till. Vi har nu även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-11

Testa liknande recept

Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Färskorvar med tomat & kikärter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade grönsaker i libabröd med gulärtshummus
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostgratinerad paprika med oliver
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Girasole med zuccini, paprika, oliver och broccoli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga