Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 bifftomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 äggulor
salt
svartpeppar
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
Till servering
sallad och lantbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har jag förstått rätt att man inte ska använda det man gröper ur tomaterna alls?
Yasmin
2023-10-11Hej Yasmin! Tack för din fråga! Det man gröper ur används inte i själva rätten, men gärna i en sallad som serveras till. Vi har nu även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-11