Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

1
0
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Ingredienser

4 portioner
4 bifftomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 äggulor
salt och svartpeppar
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)

Till servering

sallad och lantbröd

För alla

Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri. byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer