Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 bifftomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 äggulor
salt och svartpeppar
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
Till servering
sallad och lantbröd
För alla
Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri. byt fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Använd gärna innehållet från tomaterna i en sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har jag förstått rätt att man inte ska använda det man gröper ur tomaterna alls?
Yasmin
2023-10-11Hej Yasmin! Tack för din fråga! Det man gröper ur används inte i själva rätten, men gärna i en sallad som serveras till. Vi har nu även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-11