Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Ingredienser

4 portioner
4 bifftomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
150 g fetaost
2 msk hackad persilja
2 äggulor
salt
svartpeppar
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)

Till servering

sallad och lantbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Har jag förstått rätt att man inte ska använda det man gröper ur tomaterna alls?

Yasmin

2023-10-11

Hej Yasmin! Tack för din fråga! Det man gröper ur används inte i själva rätten, men gärna i en sallad som serveras till. Vi har nu även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-11

Testa liknande recept

Avokadowrap med feta, kikärter och tahinidressing
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostgratinerad paprika med oliver
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Girasole med zuccini, paprika, oliver och broccoli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt strömming med fetaost och pesto
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med paprika och oliver
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk pizza med kronärtskocka, fetaost och oregano
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga