Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd

Dessa medelhavsinspirerade fetostgratinerade tomater smakar fantastiskt gott och sprider en underbar väldoft i hela köket. Tomathalvorna fylls med oliver, ägg, nötiga kikärtor, fint rivet citronskal, aromatisk persilja, frisk fetaost och ugnsgratineras därefter till perfektion i en fyllig tomatsås. Servera gärna med en krispig sallad och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela och kärna ur tomaterna. Hacka oliverna grovt. Skala och riv vitlöksklyftan. Riv det yttersta skalet av citronen.
  3. Häll kikärtorna i en sil, skölj dem väl och låt rinna av. Smula fetaosten. Hacka persiljan.
  4. Mosa kikärtorna och blanda dem med oliver, vitlök, citronskal, fetaost, persilja och äggulor. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Häll pastasåsen i en ugnssäker form. Lägg tomat-halvorna i såsen och fyll dem med kikärtsröran. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Till servering: Servera tomaterna med sallad och bröd.

För alla

Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri. byt fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bifftomater
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 förp kokta kikärter (à 400 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 äggulor
  • salt och svartpeppar
  • 390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
Till servering
  • sallad och lantbröd
Lägg till i inköpslistan