Fetaostbakad lax med gräslökscrème och potatis
Lättlagad och snabb vardagslax som lagar sig själv i ugnen. Servera ugnslaxen med kräm gjord av crème fraiche och färsk gräslök och gärna kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
600 g laxfilé i bit
svartpeppar
150 g fetaost
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 682 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater42 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkar lätt och gott
Camilla
2021-12-02Enkel och supergod rött till nåde vardag och helg!!! Absolut en ny favorit.
Eija
2021-08-24Supergod och lättlagad samt du slipper diskberg.
Sofia
2021-08-18