Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxburgare med fetadressing

Är du sugen på något gott men ändå lättlagat? Testa att laga till en smarrig laxburgare med fetadressing. Du lägger laxburgarna på ett mjukt bröd och toppar sedan med dressingen, grönsaker och oliver. Supergott och enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka laxen eller mixa den grovt.  Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar (för 4 port).
  2. Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna.
  3. Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt.
  4. Rosta brödet och lägg på laxburgarna med ostdressingen, grönsakerna, oliver och citronklyftor.

För alla

Laxburgare med fetadressing innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 tomater
  • smör
  • 150 g färsk spenat (gärna babyspenat)
  • 4 skivor lantbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?