Laxburgare med fetadressing
Är du sugen på något gott men ändå lättlagat? Testa att laga till en smarrig laxburgare med fetadressing. Du lägger laxburgarna på ett mjukt bröd och toppar sedan med dressingen, grönsaker och oliver. Supergott och enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk)
1 vitlöksklyfta
1 msk potatismjöl
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
4 tomater
smör
150 g färsk spenat (gärna babyspenat)
4 skivor lantbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott 👌
Els-liis
2024-06-05Väldigt lättlagat. Vi tog en pepparrotssås till gjord på creme fraiche och färskriven pepparrot vilket blev en god och lite syrlig kontrast.
Jonas
2005-07-28Lättlagat och jättegott, det går utmärkt att variera receptet med annan kryddsättning. Byt t ex ut spenaten till annat grönt, gärna färska kryddor. Vi brukar även lyxa till det med att hacka i scampi eller färska räkor. En liten bit finhackad chilli och/eller vitlök är inte heller fel
Suzanne
2002-08-01