Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsk pasta med lax och fetaost

Färsk pasta med lax och fetaost kan tillagas med enbart ekologiska ingredienser. Denna utsökta lax- och pastarätt är klar på ett ögonblick och de varma grönsakerna bestående av morot, lök och tomat får en god sälta av fetaosten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morötter, hacka löken och strimla morötterna. Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
  2. Stek löken och morötterna i olivoljan ca 3 minuter. Blanda i tomaterna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i en stekpanna utan matfett, ca 10 minuter. Eller sätt ugnen på 150°C och stek laxen till innertemperatur är 56°C, ca 10 minuter. Krydda laxen med salt och peppar.
  4. Servera laxen med pastan och de varma grönsakerna. Strö över smulad fetaost.

För alla

Laktosfri.
Glutenfri: välj glutenfri pasta.
Mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Tips

Ställ svartpepparkvarnen på bordet och servera riven parmesan och god olivolja till. Nästan som i Italien.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g ekologisk färsk pasta
  • 4 portionsbitar ekolologisk laxfilé
  • 1 ekologisk rödlök
  • 2 ekologiska morötter
  • 2 ekologiska tomater
  • 2 msk ekologisk olivolja
  • salt och peppar
  • citron
  • 100 g ekologisk fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2638 kJ / 631 kCal
Läs mer om näringsvärden