Bakad rödkål med chilikräm och pistagenötter
![Bakad rödkål med chilikräm och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246276/cf_259/bakad_rodkal_med_chilikram_och_pistagenotter.jpg)
Ugnsbakad rödkål tar lite tid att göra men är väl värt tiden. Smakerna från kålen kommer fram när den är så lång tid i ugnen. Servera den bakade rödkålen med chilikräm av fetaost och yoghurt samt krispiga pistagenötter.
![Bakad rödkål med chilikräm och pistagenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246276/cf_259/bakad_rodkal_med_chilikram_och_pistagenotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödkålshuvud (à ca 1 1/2 kg)
salt
svartpeppar
3 msk olivolja
75 g fetaost
1 dl grekisk yoghurt (10 %)
1/2 tsk chiliflakes
1/2 kruka gräslök
1/2 förp lättrostade och skalade pistagenötter (à 70 g)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentarer