Vegetariska feta- och rödbetsplättar med gurkröra är en fantastiskt god rätt med ordinära smaker men som i kombination är oemotståndliga. Fetaost blandas med de rivna rödbetorna, kryddor och ägg innan de steks härligt frasiga i en panna. Servera dessa saftiga plättar med gurkröra och bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Birgitta
2022-01-13Rekommenderas ej. Jag tog förkorta rödbetor och det blir alldeles för mycket vätska. Svårt att göra plättar, finns mycket bättre recept på rödbetsbiffar!
Sandra
2017-08-24Vi tyckte inte alls plättarna var goda, gick inte att äta. Alldeles för starkt med rödbetan såhär, kanske skulle smakat bättre om man blandat med annan grönsak också.
Siri
2016-04-14Jättegoda plättar! Varm rekommenderade och de går att frysa in. Tog däremot mycket längre tid för att jag var tvungen att koka mina råa rödbetor, det är bra att ha med det i planerna. Bulguren bytte jag ut mot dinkel och gurkröran skulle jag kalla för tsatsiki med kvarg. :)