Feta- och rödbetsplättar med gurkröra

17
4
Feta- och rödbetsplättar med gurkröra

Vegetariska feta- och rödbetsplättar med gurkröra är en fantastiskt god rätt med ordinära smaker men som i kombination är oemotståndliga. Fetaost blandas med de rivna rödbetorna, kryddor och ägg innan de steks härligt frasiga i en panna. Servera dessa saftiga plättar med gurkröra och bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Feta- och rödbetsplättar med gurkröra

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 grönsaksbuljongtärning

Plättar

150 g fetaost
ca 500 g förkokta rödbetor
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
2 msk olja

Gurkröra

1 gurka
250 g lätt kvarg (0,2 %)
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
3 tomater
1 citron
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous eller ris.
Gör laktosfri: använd fetaost och kvarg utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Birgitta

2022-01-13

Rekommenderas ej. Jag tog förkorta rödbetor och det blir alldeles för mycket vätska. Svårt att göra plättar, finns mycket bättre recept på rödbetsbiffar!

Sandra

2017-08-24

Vi tyckte inte alls plättarna var goda, gick inte att äta. Alldeles för starkt med rödbetan såhär, kanske skulle smakat bättre om man blandat med annan grönsak också.

Siri

2016-04-14

Jättegoda plättar! Varm rekommenderade och de går att frysa in. Tog däremot mycket längre tid för att jag var tvungen att koka mina råa rödbetor, det är bra att ha med det i planerna. Bulguren bytte jag ut mot dinkel och gurkröran skulle jag kalla för tsatsiki med kvarg. :)

Näringsvärde per portion

Energi 2230 KJ / 533 kCal
Fett 21 g
Salt 1.66 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden