Rödbetschips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetschips

Rödbetschipsen passar utmärkt som tilltugg med en krämig dipp. Det är lyxigt med egengjorda chips och vännerna kommer att bli imponerade både av din matlagning och av de krispiga välsmakande chipsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödbetorna. Skär dem i tunna skivor med osthyvel.
  2. Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull.
  3. Fritera rödbetsskivorna i 1-2 minuter. Ta upp dem och lägg chipsen på hushållspapper. Krydda med örtsalt. Servera chipsen samma dag så att de behåller sin krispighet.
  4. Servera gärna tillsammans med Örtdipp.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färska rödbetor
  • olja till fritering
  • örtsalt
Lägg till i inköpslistan