Festlägg

Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
1
Festlägg

Fläsklägg är en bra festrätt som mättar många. Ett tips är att servera fläskläggen som en rillette, en fransk rätt där kött kokar länge i flott och sedan serveras kallt som en paté. Låt gästerna plocka själva från fatet.

Festlägg

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg rimmad fläsklägg

Vit sås

3 dl gräddfil
1 citron
tabasco
salt

Tillbehör

1 gul lök
4 tomater
1 kruka koriander
grillad majs (se länk nedan under steg 5)
tortillabröd, mjukt tunnbröd eller pitabröd

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentar

Vi skulle haft en sallad till!

Eva

2023-09-15

Näringsvärde per portion

Energi3544 KJ / 847 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.4 g
Protein67 g

Testa liknande recept

Rimmad honungslackerad fläsklägg
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aladåb på fläsklägg
Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga