Festlägg
![Festlägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73985/cf_259/festlagg.jpg)
Fläsklägg är en bra festrätt som mättar många. Ett tips är att servera fläskläggen som en rillette, en fransk rätt där kött kokar länge i flott och sedan serveras kallt som en paté. Låt gästerna plocka själva från fatet.
![Festlägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73985/cf_259/festlagg.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg rimmad fläsklägg
Vit sås
3 dl gräddfil
1 citron
tabasco
salt
Tillbehör
1 gul lök
4 tomater
1 kruka koriander
grillad majs (se länk nedan under steg 5)
tortillabröd, mjukt tunnbröd eller pitabröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt tortillabröd till glutenfritt tortillabröd eller tunnbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3544 KJ / 847 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.4 g
Protein67 g
Kommentar
Vi skulle haft en sallad till!
Eva
2023-09-15