Festlägg
Fläsklägg är en bra festrätt som mättar många. Ett tips är att servera fläskläggen som en rillette, en fransk rätt där kött kokar länge i flott och sedan serveras kallt som en paté. Låt gästerna plocka själva från fatet.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg rimmad fläsklägg
Vit sås
3 dl gräddfil
1 citron
tabasco
salt
Tillbehör
1 gul lök
4 tomater
1 kruka koriander
grillad majs (se länk nedan under steg 5)
tortillabröd, mjukt tunnbröd eller pitabröd
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3544 KJ / 847 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.4 g
Protein67 g
Kommentar
Vi skulle haft en sallad till!
Eva
2023-09-15