Festlägg

Fläsklägg är en bra festrätt som mättar många. Ett tips är att servera fläskläggen som en rillette, en fransk rätt där kött kokar länge i flott och sedan serveras kallt som en paté. Låt gästerna plocka själva från fatet.

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg rimmad fläsklägg
Vit sås
3 dl gräddfil
1 citron
tabasco
salt
Tillbehör
1 gul lök
4 tomater
1 kruka koriander
grillad majs (se länk nedan under steg 5)
tortillabröd, mjukt tunnbröd eller pitabröd
Gör så här
03:00:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3544 KJ / 847 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.4 g
Protein67 g
Kommentar
Vi skulle haft en sallad till!
Eva
2023-09-15