Festlägg

Betyg 2.4 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Festlägg

Fläsklägg är en bra festrätt som mättar många. Ett tips är att servera fläskläggen som en rillette, en fransk rätt där kött kokar länge i flott och sedan serveras kallt som en paté. Låt gästerna plocka själva från fatet.

Festlägg

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg rimmad fläsklägg

Vit sås

3 dl gräddfil
1 citron
tabasco
salt

Tillbehör

1 gul lök
4 tomater
1 kruka koriander
grillad majs (se länk nedan under steg 5)
tortillabröd, mjukt tunnbröd eller pitabröd

Gör så här

03:00:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vi skulle haft en sallad till!

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi3544 KJ / 847 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.4 g
Protein67 g

Testa liknande recept

  • Rimmad honungslackerad fläsklägg
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aladåb på fläsklägg
    Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Surkål med fläsklägg och bratwurst
    Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärtsoppa med fläsk
    Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka fläsklägg med ben
    Betyg 3.5 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad