Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom

Spansk klassiker i ny tappning! Några få droppar ”rök på flaska”, det vill säga liquid smoke, i yoghurten som potatisomeletten toppas med ger en oväntad och god smakeffekt tillsammans med sältan från forellrommen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
8 portioner
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 krm flytande liquid smoke (rökessens på flaska)
3 krm salt
2 krm peppar
250 g mjölig potatis
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1/2 tsk timjan
2 ägg
2 msk vispgrädde
50 g riven lagrad ost (gärna västerbotten)
80 g laxrom (alternativt rom av forell eller sik)
smör till formen
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi693 KJ / 165 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein8 g
Kommentarer
Jättegott
Anita
2021-04-04OK recept, skall prövas eftersom det dessutom är glutenfritt vilket gäller för mig.
Anna-lisa
2016-06-13