Färskpotatissallad med spenat och fetaost
En färgglad och härlig potatissallad med färskpotatis, spenat och feta. Färskpotatissalladen är vegetarisk och god till mycket. Salladen innehåller också krispiga rädisor och du kan gärna servera den med bröd.
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
2 msk vinäger
2 msk fransk senap
1/2 dl olja
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g färsk spenat
1 knippe rädisor
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1794 KJ / 429 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur mycket vatten?
Kajsa
2020-08-15Hej Kajsa! Det var en befogad fråga :) Nu har vi uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19