Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskpotatissallad med spenat och fetaost

En färgglad och härlig potatissallad med färskpotatis, spenat och feta. Färskpotatissalladen är vegetarisk och god till mycket. Salladen innehåller också krispiga rädisor och du kan gärna servera den med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka färskpotatis.
  2. Blanda en dressing av vinäger, fransk senap, olja, vatten, salt och svartpeppar.
  3. Skölj färsk spenat och dela den i mindre bitar. Skölj och skiva rädisor. Dela fetaosten i mindre bitar. Skär den varma potatisen i skivor.
  4. Varva spenat, rädisor, fetaost, potatis och dressing i en skål.
  5. Servera potatissalladen med bröd. Färsk frukt är gott att avsluta med.

Tips

Salladen går att förbereda 1 dag innan servering. Passar att ha med på picknick.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g färskpotatis
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk fransk senap
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g fetaost
  • 4 persikor eller någon annan frukt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1794 kJ / 429 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept