Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad med färsk spenat

En snabblagad sallad som får sommarkänslorna att bubbla inom dig. Färsk spenat, krämig cheddarost, rökt skinka och tuber av formbröd får suga åt sig den spännande dressingen med ljuvliga vinbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dra bort den grova stjälken från spenaten. Riv de större bladen i mindre bitar. Grovriv osten. Strimla skinkan. Fördela spenat, ost och skinka på fyra assietter.
  2. Skär formbrödet i små tärningar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek brödtärningarna knapriga och gyllenbruna. Strö krutongerna över salladen.
  3. Dressing: Mixa eller mosa vinbären tillsammans med vinäger, honung, olja, salt och peppar i en mixer eller matberedare. Skeda dressingen över salladen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk spenat
  • 50 g cheddarost
  • 100 g rökt skinka
  • 2 skivor formbröd
  • 2 msk smör eller margarin
Dressing
  • 1/2 dl röda vinbär
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?