Dopp i kopp på italienska

Värmande och delikat liten förrätt - dopp i kopp på italienska. Snabblagad, aptitretande färskpotatis doppas i en mustig blandning av varm olivolja, vitlök, aromatisk parmesan och kryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
4 portioner
500 g färskpotatis
1 dl olivolja
1 dl finhackad basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk vinäger
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar
Gör så här
Tips
Man kan börja lunchen med dopp i kopp: ställ kastrullen med nykokta färskpotatisar på bordet, en liten kopp med den varma såsen och en gaffel till varje gäst. Då håller de sig lugna medan resten av lunchen görs klar.
Såsen man doppar i är även god till kokta rödbetor och sommarlökar.
Såsen man doppar i är även god till kokta rödbetor och sommarlökar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer