Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dopp i kopp på italienska

Värmande och delikat liten förrätt - dopp i kopp på italienska. Snabblagad, aptitretande färskpotatis doppas i en mustig blandning av varm olivolja, vitlök, aromatisk parmesan och kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och håll den varm.
  2. Värm olivoljan i en kastrull. Tillsätt basilika, pressad vitlök och vinäger. Ta den från värmen och rör ner parmesanosten. Salta och peppra. Servera såsen varm till de ljumma potatisarna.

Tips

Man kan börja lunchen med dopp i kopp: ställ kastrullen med nykokta färskpotatisar på bordet, en liten kopp med den varma såsen och en gaffel till varje gäst. Då håller de sig lugna medan resten av lunchen görs klar.

Såsen man doppar i är även god till kokta rödbetor och sommarlökar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?