Dopp i kopp på italienska

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Dopp i kopp på italienska

Värmande och delikat liten förrätt - dopp i kopp på italienska. Snabblagad, aptitretande färskpotatis doppas i en mustig blandning av varm olivolja, vitlök, aromatisk parmesan och kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Dopp i kopp på italienska

Ingredienser

4 portioner
500 g  färskpotatis
1 dl  olivolja
1 dl  finhackad basilika
1   vitlöksklyfta
2 msk  vinäger
1 dl  fint riven parmesan
salt och peppar

Gör så här

Tips

Man kan börja lunchen med dopp i kopp: ställ kastrullen med nykokta färskpotatisar på bordet, en liten kopp med den varma såsen och en gaffel till varje gäst. Då håller de sig lugna medan resten av lunchen görs klar.

Såsen man doppar i är även god till kokta rödbetor och sommarlökar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sparrissallad med parmesan & sardellvinägrett
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad färskpotatis med örtolja och parmesan
Betyg 4.7 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmaklädd bananschalottenlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ricotta- & shiitake-entré
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgratinerad greenshellmussla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makaronisallad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga