Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
3
Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Delikat grillad kyckling inlindad i serranoskinka med en fräsch vårsallad av färskpotatis, sparris och spenat. Servera din serranokyckling och vårsallad tillsammans med en smakfull salsa verde. En fenomenalt god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
8   skivor serranoskinka
4   kycklingbröstfiléer
salt och peppar

Salsa verde

1/2   kruka basilika
2 dl  grovhackad persilja
1 msk  kapris
1 tsk  dijonsenap
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  olivolja
salt och peppar

Vårsallad

400 g  färskpotatis
8   knippmorötter
8   sparrisar
100 g  spenat
12   rädisor
1 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! Men tiden för kycklingen i ugnen var för kort, behövdes ca 5 min till. Har dessutom tillsatt creme fraiche i salsa verde-såsen, det gav en kanongod sås som vi kommer använda till grillat kött i sommar!

Peter

2006-05-15

Mycket gott! Bra, då både potatis och sallad kombineras på detta enkla sätt. Tiden i ugnen är dock snålt tilltagen.

Ulrika

2006-05-12

Jättegott! Men....kyclingen tog betydligt längre tid än 8 min att bli färdig och såsen var lite snålt tilltaget.

Camilla

2006-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1930 KJ / 460 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sparris med serranoskinka och ostvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oliv- och citronpasta med serranoskinka
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga