Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
3
Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Delikat grillad kyckling inlindad i serranoskinka med en fräsch vårsallad av färskpotatis, sparris och spenat. Servera din serranokyckling och vårsallad tillsammans med en smakfull salsa verde. En fenomenalt god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
8   skivor serranoskinka
4   kycklingbröstfiléer
salt och peppar

Salsa verde

1/2   kruka basilika
2 dl  grovhackad persilja
1 msk  kapris
1 tsk  dijonsenap
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  olivolja
salt och peppar

Vårsallad

400 g  färskpotatis
8   knippmorötter
8   sparrisar
100 g  spenat
12   rädisor
1 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! Men tiden för kycklingen i ugnen var för kort, behövdes ca 5 min till. Har dessutom tillsatt creme fraiche i salsa verde-såsen, det gav en kanongod sås som vi kommer använda till grillat kött i sommar!

Peter

2006-05-15

Mycket gott! Bra, då både potatis och sallad kombineras på detta enkla sätt. Tiden i ugnen är dock snålt tilltagen.

Ulrika

2006-05-12

Jättegott! Men....kyclingen tog betydligt längre tid än 8 min att bli färdig och såsen var lite snålt tilltaget.

Camilla

2006-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1930 KJ / 460 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med serranoskinka och ostvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och citronpasta med serranoskinka
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga