Serranokyckling med vårsallad och salsa verde
Delikat grillad kyckling inlindad i serranoskinka med en fräsch vårsallad av färskpotatis, sparris och spenat. Servera din serranokyckling och vårsallad tillsammans med en smakfull salsa verde. En fenomenalt god middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
8 skivor serranoskinka
4 kycklingbröstfiléer
salt
peppar
Salsa verde
1/2 kruka basilika
2 dl grovhackad persilja
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
salt
peppar
Vårsallad
400 g färskpotatis
8 knippmorötter
8 sparrisar
100 g spenat
12 rädisor
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1930 KJ / 460 kCal
Fett18 g
Kommentarer
Jättegod! Men tiden för kycklingen i ugnen var för kort, behövdes ca 5 min till. Har dessutom tillsatt creme fraiche i salsa verde-såsen, det gav en kanongod sås som vi kommer använda till grillat kött i sommar!
Peter
2006-05-15Mycket gott! Bra, då både potatis och sallad kombineras på detta enkla sätt. Tiden i ugnen är dock snålt tilltagen.
Ulrika
2006-05-12Jättegott! Men....kyclingen tog betydligt längre tid än 8 min att bli färdig och såsen var lite snålt tilltaget.
Camilla
2006-04-30