Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

3
3
Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Delikat grillad kyckling inlindad i serranoskinka med en fräsch vårsallad av färskpotatis, sparris och spenat. Servera din serranokyckling och vårsallad tillsammans med en smakfull salsa verde. En fenomenalt god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
8 skivor serranoskinka
4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar

Salsa verde

1/2 kruka basilika
2 dl grovhackad persilja
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Vårsallad

400 g färskpotatis
8 knippmorötter
8 sparrisar
100 g spenat
12 rädisor
1 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Peter

2006-05-15

Jättegod! Men tiden för kycklingen i ugnen var för kort, behövdes ca 5 min till. Har dessutom tillsatt creme fraiche i salsa verde-såsen, det gav en kanongod sås som vi kommer använda till grillat kött i sommar!

Ulrika

2006-05-12

Mycket gott! Bra, då både potatis och sallad kombineras på detta enkla sätt. Tiden i ugnen är dock snålt tilltagen.

Camilla

2006-04-30

Jättegott! Men....kyclingen tog betydligt längre tid än 8 min att bli färdig och såsen var lite snålt tilltaget.

Näringsvärde per portion

Energi 1930 KJ / 460 kCal
Fett 18 g
Läs mer om näringsvärden