Chips med kantarelldipp
Chips med hemmagjord dipp är det perfekta snackset till fördrinken. Krämig smetana toppas med gräslök, dill, pepparrot och smörstekta kantareller och lyfter varje chips till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
6 portioner
300 g kantareller
2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl smetana
1/2 dl finskuren gräslök (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
ca 1 msk finriven färsk pepparrot
Till servering
chips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl chips.
Energi730 KJ / 174 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man förbereda detta och servera röran kall?
Ann-catrine
2024-10-28Hej Ann-Catrine! Ja, det går väl med allra godast är nog om du värmer svampen lite smått i mikron innan den läggs på. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-29Kan det funka med matyoghurt/turkisk yoghurt istället för smetana?
Sanna
2024-10-22Hej Sanna! Visst går det men det blir något syrligare bara! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-23