Chips med kantarelldipp

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Chips med kantarelldipp

Chips med hemmagjord dipp är det perfekta snackset till fördrinken. Krämig smetana toppas med gräslök, dill, pepparrot och smörstekta kantareller och lyfter varje chips till nya höjder.  

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Chips med kantarelldipp

Ingredienser

6 portioner
300 g kantareller
2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl smetana
1/2 dl finskuren gräslök (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
ca 1 msk finriven färsk pepparrot

Till servering

chips

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Kan man förbereda detta och servera röran kall?

Ann-catrine

2024-10-28

Hej Ann-Catrine! Ja, det går väl med allra godast är nog om du värmer svampen lite smått i mikron innan den läggs på. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-29

Kan det funka med matyoghurt/turkisk yoghurt istället för smetana?

Sanna

2024-10-22

Hej Sanna! Visst går det men det blir något syrligare bara! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-23

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl chips.
Energi730 KJ / 174 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellcrème
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palsternackschips på kex med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga