Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt
Här bjuds det på het och smakrik färskkorv i en rätt som doftar av Nordafrika. Till korven serveras delikat pärlcouscous, som är en matigare variant av couscous med lite större korn. Blanda ner knapriga pistagenötter för en fin crunch och njut med kryddig apelsinyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
2 portioner
Couscous
2 port pärlcouscous (eller grynmix)
1/2 dl pistagenötter
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Yoghurt
1 apelsin
2 dl matyoghurt
2 krm spiskummin
salt
peppar
Korv
300 g färskkorv (gärna jalapeño och oreganokorv)
1 tsk smör
Till servering
1/2 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4072 KJ / 978 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein39 g
Kommentarer