Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt
Här bjuds det på het och smakrik färskkorv i en rätt som doftar av Nordafrika. Till korven serveras delikat pärlcouscous, som är en matigare variant av couscous med lite större korn. Blanda ner knapriga pistagenötter för en fin crunch och njut med kryddig apelsinyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
2 portioner
Couscous
2 port pärlcouscous (eller grynmix)
1/2 dl pistagenötter
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Yoghurt
1 apelsin
2 dl matyoghurt
2 krm spiskummin
salt och peppar
Korv
300 g färskkorv (gärna jalapeño och oreganokorv)
1 tsk smör
Till servering
1/2 huvudsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pärlcouscousen/grynmix mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd yoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: byt ut pärlcouscousen/grynmix mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd yoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Gör en vinägrett med lite av apelsinsaften och olja, salt och peppar till salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4072 KJ / 978 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein39 g
Kommentarer