Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt

3
0
Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt

Här bjuds det på het och smakrik färskkorv i en rätt som doftar av Nordafrika. Till korven serveras delikat pärlcouscous, som är en matigare variant av couscous med lite större korn. Blanda ner knapriga pistagenötter för en fin crunch och njut med kryddig apelsinyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt

Ingredienser

2 portioner

Couscous

2
port pärlcouscous (eller grynmix)
1/2 dl
pistagenötter
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

Yoghurt

1
apelsin
2 dl
matyoghurt
2 krm
spiskummin
-
salt och peppar

Korv

300 g
färskkorv (gärna jalapeño och oreganokorv)
1 tsk
smör

Till servering

1/2
huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pärlcouscousen/grynmix mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd yoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gör en vinägrett med lite av apelsinsaften och olja, salt och peppar till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4072 KJ / 978 kCal
Fett 56 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept