Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt

Här bjuds det på het och smakrik färskkorv i en rätt som doftar av Nordafrika. Till korven serveras delikat pärlcouscous, som är en matigare variant av couscous med lite större korn. Blanda ner knapriga pistagenötter för en fin crunch och njut med kryddig apelsinyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscous: Tillaga couscousen eller grynmixen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Riv skalet av apelsinen och blanda med yoghurt och spiskummin, smaka av med salt och peppar.
  3. Korv: Stek korvarna runt om i smöret i en stekpanna ca 12 minuter.
  4. Couscous: Grovhacka nötterna och hacka gräslöken. Blanda med couscousen.
  5. Till servering: Skär salladen i bitar. Servera korven med couscous, sallad och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pärlcouscousen/grynmix mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd yoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Gör en vinägrett med lite av apelsinsaften och olja, salt och peppar till salladen.

Ingredienser

Portioner: 2
Couscous
  • 2 port pärlcouscous (eller grynmix)
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Yoghurt
  • 1 apelsin
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm spiskummin
  • salt och peppar
Korv
  • 300 g färskkorv (gärna jalapeño och oreganokorv)
  • 1 tsk smör
Till servering
  • 1/2 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4072 kJ / 978 kCal