Korvpanna med pärlcouscous

Libanesisk couscous, Moghrabiah, pärlcouscous – kärt barn har många namn! Stora som ärtor, med ljuvligt fyllig smak och konsistens skiljer sig den här couscousen från vanlig. Här i en saftig panna med lammkorv, prinskorv och goda grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port pärlcouscous
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1/2 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
240 g lammkorv
240 g prinskorv
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Vuxenkryddning: Krydda gärna med spiskummin och sambal oelek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3303 KJ / 796 kCal
Fett38.2 g
Kolhydrater84.3 g
Protein25.7 g
Kommentar
Ej libanesiskt
Susanne
2019-04-15