Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvpanna med pärlcouscous

Libanesisk couscous, Moghrabiah, pärlcouscous – kärt barn har många namn! Stora som ärtor, med ljuvligt fyllig smak och konsistens skiljer sig den här couscousen från vanlig. Här i en saftig panna med lammkorv, prinskorv och goda grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen utan salt men med buljongtärningar eller fond och paprikapulver.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken.
  3. Skär lammkorvarna i två bitar. Fräs all korv i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp korven på en tallrik och stek sedan paprika och lök i resten av oljan. Blanda sedan korv och grönsaker i stekpannan.
  4. Blanda crème fraiche med mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda korv och grönsaker med couscousen och servera med crème fraichen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Vuxenkryddning: Krydda gärna med spiskummin och sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pärlcouscous
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 240 g lammkorv
  • 240 g prinskorv
  • 1 msk olja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mango chutney
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3303 kJ / 796 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer