Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki

Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki är ett spännande recept med exotiska smaker av bland annat mynta, honung och pistagenötter. Kycklingspetten serveras varma, couscoussalladen ljummen och tsatsikin kyld.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
8 - 10 torkade aprikoser
1 1/2 msk pressad citronjuice
600 g kycklingfilé
2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl pärlcouscous
3 msk olivolja
1/2 dl pistagenötter
Äppeltsatsiki
2 röda äpplen
1/2 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10%)
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt pärlcouscous mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Om du råkar ha några grillspett liggandes hemma är de perfekta att trä upp kycklingen på. Lägg till ett par minuters stektid om du gör det före stekning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 705 kCal
Kommentarer
Skall välja en mindre rödlök nästa gång och kanske hacka istället för skära tunt.
Ingrid
2023-08-04Tillsätt lite äppelcidervinäger samt extra salt i tsatsikin. Vi serverade löksalladen separat med myntan i samt nötterna vid sida om så att alla kunde blanda som de ville. En jättegod och mycket uppskattad rätt!
Ulrika
2021-03-28