Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki

Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki är ett spännande recept med exotiska smaker av bland annat mynta, honung och pistagenötter. Kycklingspetten serveras varma, couscoussalladen ljummen och tsatsikin kyld.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda lök och aprikoser med citronjuicen. Ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med spiskummin, salt och peppar.
  3. Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek kycklingen i 2/3 av oljan 8–10 minuter runtom i en stekpanna. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut genom att sticka en kniv i den tjockaste biten. Gör resten under tiden.
  5. Äppeltsatsiki: Dela, kärna ur och grovriv äpplena. Skala och finhacka vitlöken. Blanda äpple, vitlök, yoghurt, honung och hälften av myntan. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda löken och aprikoserna i citronjuice med pärlcouscous, pistaschnötter, resten av myntan och oljan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med den ljumma couscoussalladen och äppeltsatsikin.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt pärlcouscous mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Om du råkar ha några grillspett liggandes hemma är de perfekta att trä upp kycklingen på. Lägg till ett par minuters stektid om du gör det före stekning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 8 - 10 torkade aprikoser
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl pärlcouscous
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl pistagenötter
Äppeltsatsiki
  • 2 röda äpplen
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 tsk honung
  • 1 kruka hackad mynta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2951 kJ / 705 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer