Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki
Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki är ett spännande recept med exotiska smaker av bland annat mynta, honung och pistagenötter. Kycklingspetten serveras varma, couscoussalladen ljummen och tsatsikin kyld.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
8 - 10 torkade aprikoser
1 1/2 msk pressad citronjuice
600 g kycklingfilé
2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl pärlcouscous
3 msk olivolja
1/2 dl pistagenötter
Äppeltsatsiki
2 röda äpplen
1/2 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10%)
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 705 kCal
Kommentarer
Skall välja en mindre rödlök nästa gång och kanske hacka istället för skära tunt.
Ingrid
2023-08-04Tillsätt lite äppelcidervinäger samt extra salt i tsatsikin. Vi serverade löksalladen separat med myntan i samt nötterna vid sida om så att alla kunde blanda som de ville. En jättegod och mycket uppskattad rätt!
Ulrika
2021-03-28