Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsk salsiccia med linser

För att lyxa till lunchen lite så kan du pröva att laga till färsk salsiccia med linser. Stek korven och servera tillsammans med linserna som tillagats ihop med vitlök, selleri, lök och soja. Supergod vardagsmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg linserna enligt förpackningens anvisning. Finhacka lök, vitlök och selleri. Fräs i olivolja med sköljda, avrunna linser. Häll på buljong och soja.
  2. Picka hål på korven med nål eller knivsudd. Fräs den först i stekpanna och lägg den sedan ovanpå linserna och låt koka med. Koka dem mjuka, ca 20 minuter.
  3. Om du inte hittar färsk salsicciakorv går det lika bra med färdigkokt salsiccia. Lägg då korven ovanpå linserna när ca 10 minuter återstår av koktiden.
  4. Finhacka tomater och persilja, rör ner det i linserna.
  5. Till servering: Servera linser och korv varma.

För alla

Kontrollera innehållet i korven och köttbuljongtärningen, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färsk, rå salsicciakorv (eller färdigkokt, se beredningen)
  • 4 dl små gröna linser eller svarta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blekselleristjälk
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk soja till kokning
  • 1 köttbuljongtärning
  • olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 tomater
  • 1 knippa bladpersilja
Lägg till i inköpslistan