Färsk pasta med lax och svartkål

Snabb, lättlagad och försvinnande god är laxpastan som görs av crème fraiche och svartkål. Låt laxbitarna koka i den goda såsen som även smaksätts med lite citron. Servera sedan laxen i såsen färsk pasta, fettuccine. Så gott!

Gör så här
00:02:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3063 KJ / 732 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGott, men det tog över en timme att laga. Att göra iordning kålen tog säkert 20 min. Jag dubblade också mängden sås, för annars hade det blivit väldigt torrt.
Johanna
Älskar kååål i alla former och särskilt svartkål. Dubbla gärna mängden och krydda lite extra.
Ulrika
Jättegott! Tog dock bara hälften av citronsaften, vilket räckte bra. Och så blev det purjolök i stället för salladslök, jättegott det med!
Anna
Supergott!! Dock hittade vi ingen svartkål i affären men använde grönkål istället. Blev super!
Tove