Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomat och basilikaspaghetti med råstekt blomkål och chorizosmul

Att bjuda på pasta är alltid ett säkert kort. Fungerar lika väl till en romantisk middag som till barnen en vanlig vardagskväll. Här får den kryddiga chorizon sällskap av råstekt blomkål och en färdig tomat och basilikasås – enkelt, snabbt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ca 2 cm tjocka skivor rakt över blomkålen.
  2. Stek skivorna i olivoljan 2-3 minuter på varje sida, tills det blir fin stekyta. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär chorizon i tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm. Stek dem knapriga.
  4. Koka upp pastasåsen tillsammans med grädden. Riv och rör ner osten. Mixa såsen slät med en stavmixer.
  5. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda spagettin med såsen.
  6. Servera spagettin med blomkål och toppa med chorizo, basilikablad och nymalen svartpeppar.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

I samarbete med ICA I love eco.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 300 g blomkål
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 chorizo
  • 1/2 förp pastasås med tomat & basilika (à 390 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • 2 port spaghetti
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?