Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kål- och lökpudding med lingonchutney

Rustik och klassisk rätt möter en lätt och sötsyrlig chutney, härliga smaker som bjuder upp till smakfest. Medan chutneyn puttrar på spisen så steker du ingredienserna till kålpuddingen, värmer mjölk och lagar slutligen klart puddingen i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lingonchutney: Skala och riv ingefäran. Blanda alla ingredienser till chutneyn i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Kål- och lökpudding: Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå någon minut. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, salt och peppar.
  5. Skala löken och ansa kålen. Skär lök och kål i stora bitar.
  6. Stek lök och kål i matfettet i omgångar med timjan i en stekpanna. Strö över sockret och stek lite till. Lägg upp på en tallrik.
  7. Tryck ut färsen i stekpannan och tryck några hål.
  8. Koka upp grädden och häll över färsen. Lägg på kålen och löken. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Servera kål- och lökpuddingen med lingonchutney och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Lingonchutney
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 225 g lingon
  • 2 msk socker
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
Kål- och lökpudding
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 rödlökar
  • ca 400 g vitkål
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3518 kJ / 841 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer