Kål- och lökpudding med lingonchutney
Rustik och klassisk rätt möter en lätt och sötsyrlig chutney, härliga smaker som bjuder upp till smakfest. Medan chutneyn puttrar på spisen så steker du ingredienserna till kålpuddingen, värmer mjölk och lagar slutligen klart puddingen i ugnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Lingonchutney
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk sambal oelek
225 g lingon
2 msk socker
1 msk honung
1/2 msk vitvinsvinäger
Kål- och lökpudding
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 rödlökar
ca 400 g vitkål
1 msk smör eller margarin
2 tsk timjan
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3518 KJ / 841 kCal
Fett42.8 g
Kolhydrater77.4 g
Protein32.3 g
Kommentarer
45 minuter? Det gäller bara om ni är 3 i köket eller alla ingredienser är färdigskalade och hackade. Räkna med 60-75 minuter
Sebastian
2023-01-14Mycket god.
Britta
2021-12-25Riktigt skumt recept. Jag tror inte att pudding funkar utan ägg.
Paul
2020-10-06