Kål- och lökpudding med lingonchutney

12
4
Kål- och lökpudding med lingonchutney

Rustik och klassisk rätt möter en lätt och sötsyrlig chutney, härliga smaker som bjuder upp till smakfest. Medan chutneyn puttrar på spisen så steker du ingredienserna till kålpuddingen, värmer mjölk och lagar slutligen klart puddingen i ugnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014

Kål- och lökpudding med lingonchutney

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Lingonchutney

1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk sambal oelek
225 g lingon
2 msk socker
1 msk honung
1/2 msk vitvinsvinäger

Kål- och lökpudding

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 rödlökar
ca 400 g vitkål
1 msk smör eller margarin
2 tsk timjan
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sebastian

2023-01-14

45 minuter? Det gäller bara om ni är 3 i köket eller alla ingredienser är färdigskalade och hackade. Räkna med 60-75 minuter

Britta

2021-12-25

Mycket god.

Paul

2020-10-06

Riktigt skumt recept. Jag tror inte att pudding funkar utan ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 3518 KJ / 841 kCal
Fett 428 g
Kolhydrater 774 g
Protein 323 g
Läs mer om näringsvärden