Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt
Med nötfärs eller viltfärs, vitkål, rosmarin och lingon skapar du en rätt som känns direkt tagen ur Lapplands vilda skogar! Lingon i yoghurt är ett perfekt tillbehör till kött - det mustiga, möter det syrliga. Vitkål på sidan kompletterar rätten.
Ingredienser
4 portioner
1 dl frysta lingon
2 msk socker
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g vilt- eller nötfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk rosmarin
10 finhackade enbär
1 krm mald kryddpeppar
2 krm grovmald svartpeppar
1 msk smör eller margarin att steka spetten i
ca 500 g vitkål
3 msk smör eller margarin att steka vitkålen i
2 msk sirap
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater49.4 g
Protein33.5 g
Kommentar
Gott men bra ifall koka potatis står i början av receptet så att man inte missar det.
Magnus
2021-03-11