Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Med nötfärs eller viltfärs, vitkål, rosmarin och lingon skapar du en rätt som känns direkt tagen ur Lapplands vilda skogar! Lingon i yoghurt är ett perfekt tillbehör till kött - det mustiga, möter det syrliga. Vitkål på sidan kompletterar rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda lingon och socker och låt det smälta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda färsen med salt. Rör därefter ner lök, ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga bullar och trä upp dem på spett.
  4. Ansa och skär kålen i bitar. Bryn den i matfettet, ringla över sirap och låt kålen bli mjuk.
  5. Blanda lingonen med yoghurt.
  6. Stek spetten runtom i matfettet. Lägg dem i en ugnssöker form och stek dem klara mitt i ugnen 10-12 minuter.
  7. Servera spetten med potatis, kål och lingonyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk socker
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g vilt- eller nötfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 10 finhackade enbär
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin att steka spetten i
  • ca 500 g vitkål
  • 3 msk smör eller margarin att steka vitkålen i
  • 2 msk sirap
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2471 kJ / 591 kCal