Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Med nötfärs eller viltfärs, vitkål, rosmarin och lingon skapar du en rätt som känns direkt tagen ur Lapplands vilda skogar! Lingon i yoghurt är ett perfekt tillbehör till kött - det mustiga, möter det syrliga. Vitkål på sidan kompletterar rätten.

Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 dl  frysta lingon
2 msk  socker
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
ca 500 g  vilt- eller nötfärs
1 1/2 tsk  salt
1   ägg
1 tsk  rosmarin
10   finhackade enbär
1 krm  mald kryddpeppar
2 krm  grovmald svartpeppar
1 msk  smör eller margarin att steka spetten i
ca 500 g  vitkål
3 msk  smör eller margarin att steka vitkålen i
2 msk  sirap
2 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott men bra ifall koka potatis står i början av receptet så att man inte missar det.

Magnus

2021-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater49.4 g
Protein33.5 g

Testa liknande recept

Rödkål med lingon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingonrulle med vispad smetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingonaioli
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bärig goding- Juice på päron och lingon
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga