Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

5
1
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Med nötfärs eller viltfärs, vitkål, rosmarin och lingon skapar du en rätt som känns direkt tagen ur Lapplands vilda skogar! Lingon i yoghurt är ett perfekt tillbehör till kött - det mustiga, möter det syrliga. Vitkål på sidan kompletterar rätten.

Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 dl frysta lingon
2 msk socker
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g vilt- eller nötfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk rosmarin
10 finhackade enbär
1 krm mald kryddpeppar
2 krm grovmald svartpeppar
1 msk smör eller margarin att steka spetten i
ca 500 g vitkål
3 msk smör eller margarin att steka vitkålen i
2 msk sirap
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Magnus

2021-03-11

Gott men bra ifall koka potatis står i början av receptet så att man inte missar det.

Näringsvärde per portion

Energi 2471 KJ / 591 kCal
Fett 271 g
Kolhydrater 494 g
Protein 335 g
Läs mer om näringsvärden