Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med gräddsås och tomat

Dessa färsbiffar får sjuda tillsammans med en härlig gräddsås för att bli riktigt saftiga och goda. Gräddsåsen rör du enkelt ihop med bland annat grädde, buljong och soja. Tillsammans med nykokt potatis, tomat och en härlig dressing blir måltiden komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Biffar: Blanda vatten, ströbröd, kryddor och senap i en bunke, låt det svälla några minuter.
  3. Blanda ner färsen och forma smeten till 8 biffar (för 4 port). Bryn dem på båda sidorna i matfettet i en stekpanna. Lyft upp dem på en tallrik.
  4. Sås: Blanda majsstärkelsen med vattnet. Häll det, grädden och sojan i stekpannan och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg ner biffarna och låt det sjuda ca 5 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är ca 70˚C. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Sallad: Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Rör ihop vinägern med olivoljan i en skål. Blanda ner löken och persiljan. 
  6. Skär tomaterna i klyftor och blanda ner i dressingen.
  7. Servera biffarna med potatisen, tomatsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Blanda 1 tsk dijonsenap i dressingen för lite mer smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Biffar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • ca 500 g kalv- eller nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
Sås
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2275 kJ / 543 kCal