Färsbiffar med gräddsås och tomat
Dessa färsbiffar får sjuda tillsammans med en härlig gräddsås för att bli riktigt saftiga och goda. Gräddsåsen rör du enkelt ihop med bland annat grädde, buljong och soja. Tillsammans med nykokt potatis, tomat och en härlig dressing blir måltiden komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
Biffar
Sås
Tomatsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lät ströbrödet svälla ordentligt och länge. Höll inte ihop alls. Använde nötfärs.
Linnea
2017-03-08Hej Birgitta! Ett tips kan vara att låta ströbrödet svälla ordentligt och sen blanda färsen väl med saltet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-01Jag fick inte biffarna att hålla ihop...
Birgitta
2017-02-27