Färsbiffar med ris och tzatziki
Att göra egna biffar med fetaost gör dem otroligt saftiga! Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och forma sen färsen till biffar, som du steker klara i en klick smör. Bästa tillbehören till detta är nykokt ris, och en tzatziki du enkelt gör på egen hand med gurka, matyoghurt och en vitlöksklyfta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
150 g fetaost
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 förp kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 701 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Kommentarer
Väldigt gott. Tog i färsk persilja istället för oregano, funkade jättebra. Köpte dock Fontanas tzaziki
Ann-charlotte
2024-08-05Efter att ha läst tidigare kommentarer så tillsatte jag ett ägg i ströbrödsblandningen. Toppengott!
Jennie
2022-08-25Jättegott, vi behövde dock krydda på lite mer.
Sara
2022-08-24