Färsbiffar med ris och tzatziki

4
1
Färsbiffar med ris och tzatziki

Att göra egna biffar med fetaost gör dem otroligt saftiga! Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och forma sen färsen till biffar, som du steker klara i en klick smör. Bästa tillbehören till detta är nykokt ris, och en tzatziki du enkelt gör på egen hand med gurka, matyoghurt och en vitlöksklyfta. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Färsbiffar med ris och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 msk
senap
1 tsk
oregano
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
nötfärs
150 g
fetaost
1 msk
smör eller margarin

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Till servering

1/2
isbergssallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, yoghurt och fetaost. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Cajsa

2021-03-01

Perfekt vardagsmat! Enkelt och gott, men framförallt snabbt. Under 20 minuter! Biffarna gjorde jag när riset börjat koka. Men jag ska ta lite mindre senap nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 701 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept