Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk soja
  • smör till stekning
Till servering
  • basilika eller persilja
  • hackad rödlök
  • oliver
  • pasta, couscous eller potatis
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till stora biffar, 1 per portion.
  2. Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
  3. Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädde och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt dem puttra i 3-4 minuter.
  4. Till servering: Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök och oliver. Kokt pasta, couscous eller potatis är gott till.

För alla

Fri från ägg.
Fri från gluten, om du väljer potatis eller glutenfri pasta (couscous tillverkas av vete).
Gör mjölkfri: använd mjölkfria ersättningsprodukter. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(7)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2300 kJ / 550 kCal
Läs mer om näringsvärden