Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2005
Fri från ägg.
Fri från gluten, om du väljer potatis eller glutenfri pasta (couscous tillverkas av vete).
Gör mjölkfri: använd mjölkfria ersättningsprodukter. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Madelaine
2022-10-25Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!
Annikka
2022-03-12Jättegott, gjorde vegetariskt med formbarfärs. Kryddade på med vitlök och diverse goda kryddor. Gick snabbt. Gott!
Jerry
2022-01-23Ursäkta men smakar just ingenting .Såväl biffarna som såsen behöver balanseras och hottas upp rejält. Chili ,socker ,en skvätt vinäger , vitlök i och lite valfri fond i såsen ger både smak och balans.