Färsbiffar i gräddig tomatsås
Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk kinesisk soja
smör till stekning
Till servering
basilika eller persilja
hackad rödlök
oliver
pasta, couscous eller potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Kommentarer
Jättegoda! Men jag tog passerade tomater lite mer grädde och redde lite med maizenaredning, såsen blev lite tunn annars tyckte vi.
Kajsa
2023-05-13Mycket bra recept! En sak som funkar bättre är att sjuda tomaterna och grädde i en kastrull i 15-20 minuter så det blir en bättre smak på såsen.
Johan
2023-03-24Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!
Madelaine
2022-10-25