Färsbiffar i gräddig tomatsås

148
64
Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Ingredienser

4 portioner
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
smör till stekning

Till servering

basilika eller persilja
hackad rödlök
oliver
pasta, couscous eller potatis

För alla

Fri från ägg.
Fri från gluten, om du väljer potatis eller glutenfri pasta (couscous tillverkas av vete).
Gör mjölkfri: använd mjölkfria ersättningsprodukter. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

148

Kommentarer

Madelaine

2022-10-25

Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!

Annikka

2022-03-12

Jättegott, gjorde vegetariskt med formbarfärs. Kryddade på med vitlök och diverse goda kryddor. Gick snabbt. Gott!

Jerry

2022-01-23

Ursäkta men smakar just ingenting .Såväl biffarna som såsen behöver balanseras och hottas upp rejält. Chili ,socker ,en skvätt vinäger , vitlök i och lite valfri fond i såsen ger både smak och balans.

Näringsvärde per portion

Energi 2300 KJ / 550 kCal
Läs mer om näringsvärden