Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pannbiff med lök

Rejäla pannbiffar av köttfärs med stekt lök och smakrik skysås. Till biffarna servrar du nykokt potatis, sallad och en skiva hårt bröd. En mättande och stabil middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Forma köttfärsen till 8 biffar (för 4 port). Skala och skiva löken.
  2. Värm lite av oljan i en panna och stek löken på svag värme tills den är gyllenbrun och mjuk. Smaka av med lite salt och peppar. Ta upp löken och håll den varm.
  3. Värm resten av oljan i pannan, lägg i biffarna och stek dem på båda sidor, ca 5-8 minuter på varje sida.
  4. Ta upp biffarna och vispa ur pannan med vatten, smaka av skyn med lite salt och peppar.
  5. Lägg i biffarna och löken i pannan, värm en stund. Servera biffarna med nykokt potatis, en grönsallad och hårt bröd vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grovmalen mager köttfärs
  • 4 stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer